meer voor ogen

optometrisch

onderzoek

 

Het beroep van optometrist is sinds 15 november 2000 in Nederland wettelijk erkend en beschermd onder artikel 34 van de wet BIG. In vergelijking met een opticien (Nederland: opleiding MBO niveau 4) is de optometrist hoger en breder opgeleid. Zodoende neemt de optometrist steeds meer taken van huisarts en oogarts over in de eerste lijn van de gezondheidszorg aangaande de oogzorg.

het onderzoek

Afhankelijk van de klachten word het optometrisch onderzoek hierop aangepast. Naast de screening van de ogen, o.a. met de 3D OCT, worden de beelden bekeken en op eventuele afwijkingen onderzocht. Daarnaast worden de ogen ook onderzocht op bijv. staarvorming, troebelingen van de ooglens en verdere afwijkingen. Een onderzoek duurt ca. 30-45 minuten, daarom kunnen we deze uitsluitend op afspraak doorvoeren. De kosten van een uitgebreid optometrisch onderzoek, incl. OCT scan, bedragen € 79,50.

orthoptisch onderzoek

Een orthoptist is verantwoordelijk voor een specifiek gedeelte van de oogheelkunde. Naast oogartsen, optometristen, opticiens en contactlensspecialisten nemen zij een zelfstandige plaats in binnen de oogzorg. Dit betreft klachten als scheelzien, een lui oog, dubbelzien en hoofdpijn. De orthoptist/optometrist heeft de mogelijkheid de ogen te “druppelen” en daardoor het natuurlijk vermogen van de ogen zich op verschillende afstanden in te stellen kortstondig te “deactiveren”. Hierdoor kan de oogmeting beter uitgevoerd worden en krijgen we een beter beeld van de oogafwijking.

Bel nu voor een afspraak 0316-526071!